Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви днес, че Русия

...
 Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви днес, че Русия
Коментари Харесай

Русия трябва да бъде подведена под отговорност за разрушаването на украинския яз. „Нова Каховка

 Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи през днешния ден, че Русия би трябвало да бъде подведена под отговорност за частичното разрушение на язовир „ Нова Каховка " в Украйна, наричайки това „ военно закононарушение ", съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10666
„ Шокиран съм от невижданата офанзива против язовир „ Нова Каховка “, написа в Туитър Шарл Мишел. „ Унищожаването на гражданска инфраструктура съставлява военно закононарушение и ние ще подведем под отговорност Русия и нейните проксита “, добави той.

„ Мислите ми са с всички фамилии в Украйна, наранени от това злополучие “, сподели Мишел и добави, че ще предложи помощ за наводнените региони на идната среща на върха на водачите на 27-те страни членки на Европейския съюз, планувана за края на месеца в Брюксел.

Язовир „ Нова Каховка ", ситуиран в окупираните от Русия региони на Херсонска област в Южна Украйна, беше през днешния ден отчасти опустошен, като Москва и Киев се упрекват взаимно за унищожаването му.

Този язовир, високомерен от съветските сили при започване на съветската инвазия в Украйна, по-специално прави допустимо водоснабдяването на полуостров Крим, анексиран от Москва през 2014 година

Построено на река Днепър през 1956 година, по време на руския интервал, оборудването е един от най-големите инфраструктурни обекти от този вид в Украйна, показва Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР